2007-11-26

Mycket nu...

Giget i Gävle var spännande. Tema Pistvakt. De hade kört in en skoter och en uppstoppad ren i lokalen. Det var långt dit men det var roliga människor! Och gott renkött.

Den här veckan är ännu mer intensiv. Minst fyra gig på raken. Känner mig lite trött och sliten. Ska vila idag tänkte jag, så gott det nu går. Sen har det hänt en jätterolig grej... Jag är väl en hyfsat okontroversiell komiker? Jag menar, jag tror inte jag skulle platsa på till exempel "Raw". Jag har inga jättehårda skämt direkt...

Men nu har jag fått ett antal träffar i min besöksstatistik på min humorblogg som härrör sig från den här länken:http://www.flashback.info/showthread.php?t=579289
En snubbe i ett diskussionsforum har lackat ur över ett av mina skämt och vill alltså polisanmäla mig… Det här känns som ett viktigt steg i min karriär...

2007-11-21

Ledig på lördag...

...trodde jag. Men så damp det in ett jobb trots allt. I Gävle. Att vara ledig i Malmö eller jobba i Gävle på lördag alltså... Totalt 12 timmars långtråkig tågresa, jag har en viktig tid att passa på söndag som jag inte kan stryka, ja, det är väl inte så mycket att snacka om.

Så jag ska till Gävle på lördag.

2007-11-15

Uppsägning

Igår postade jag min uppsägning från mitt halvtidsjobb. Det känns bra. Jag kommer förmodligen att jobba lite extra där i vår och sommar i alla fall, men då som vikarie när jag kan och vill. Det är skillnad.
Underbart.

2007-11-14

Slagtis

Ikväll hoppar jag in som konferencier på Slagthuset. Det är alltid lika roligt! Ikväll kör Sara Lund/Claes Schmidt för andra gången någonsin på sin egen scen. Förutom hennom kommer Fredrik T Olsson och så förstås Thomas Petersson. Det är upplagt för succé! Jag kör konferencier där även nästa vecka, och det är verkligen ett hedersuppdrag. En skön publik av det större slaget som sitter nära och tajt, fantastisk lokal och härliga förutsättningar. Ska bli riktigt kul!

Börjar bli trångt i almanackan kommande veckor. Det är kul men lite jobbigt också förstås, man blir trött. Men mest är det roligt, speciellt att man är så varm i kläderna när man jobbar hela tiden, det krävs inga större förberedelser, man åker bara och gör sitt jobb.

2007-11-08

November...

Nu är den här! Månaden då standup är som allra mest lukrativ, så också i år. Innan veckan är slut har jag hunnit med fem gig hittills. Jag förlorade en del jobb nu i slutet av oktober då min hemsida (och mail!) låg nere i nästan en vecka under den kanske mest olägliga tiden på året för ett sånt avbrott, men trots detta ser det bra ut med jobb.

Jag har ju tjänstledigt från mitt halvtidsjobb, och nu har jag bestämt mig, jag ska säga upp mig innan min tjänstledighet går ut. Det är ganska troligt att jag kommer hoppa in och extraknäcka där lite då och då i vår, men det är skillnad att jobba som vikarie nån gång i bland än att vara bunden till speciella arbetstider fyra dagar i veckan. Jag tror det kommer bli bra.

Livingroom Comedy körde sin tredje kväll igår. Publikrekord! Typ 35 personer, nåt sånt. Kvällen blev dock lite lång så publiken var trötta mot slutet. Men det verkar som om den här klubben kan ta sig trots allt! Känns bra. Var konferencier igår, ska vara konferencier ikväll på MACK. Det är kul att köra konferencier, men jag ser ändå fram emot att komma ut på ett firmagig imorgon och få köra ett eget set... Enda nackdelen med jobbet imorgon är att jag missar Mackan Anderssons boksläpp. Men jag hinner väl läsa boken så småningom :-)

Läste förresten om en enkät i SvD som man som ståuppkomiker har lite svårt att relatera till...http://ostrukturerat.blogspot.com/2007/11/hur-mycket-skmtas-det-p-ditt-jobb.html

2007-11-02

Sköna standupdagar

Har fått njuta av god standup nu två dagar i rad, först på Oslipat i onsdags som bjöd på en underbar lineup med bland annat Thomas Järvheden bland gästerna. Jag gillar verkligen honom, han är en otroligt skön komiker, nu aktuell också med sitt eget tv-program Stå Upp! Hans uppträdande på Oslipat fick en spännande inslag när en ganska otraditionell häcklare reste på sig och höjde sin röst över den församlade skaran för att skandera lite könsord. Måste man så måste man...

Igår kväll var det MACK, utsålt som vanligt. Jag hade äran att vara konferencier för kvällen, vilket jag skötte med glans. Satte åtminstone ett nytt skämt också, det är aldrig fel. Det blev en fantastisk kväll för alla på scen, och inte minst publiken! Höjdpunkten för min egen del var störtsköne André Wikström, honom har jag inte sett så många gånger. Finlands mest kände komiker, som nyligen flyttat till Stockholm, så vi lär få se mer av honom här nu. Med tanke på hur otroligt bra han är så dröjer det nog inte förrän han är en av Sveriges mest kända komiker också...

Ikväll ska jag iväg och giga på ett ställe vid Österlen tillsammans med Mats, Oredan och Göran Ebenhart. Verkar bli en kul kväll :-)