2008-11-24

Lästips

Min senaste krönika på NorrbottensKuriren kan du läsa här!

2008-11-21

Det här med att skjuta upp grejer...

Tittade ut genom fönstret vid 11-tiden. Blå himmel och solsken. Jag tänkte att jag fick utnyttja det och ta en liten promenad! Grejade med annat, efter typ en kvart så var den blåa himlen borta och en ymnigt snöfall bredde ut sig över Malmö. Så kan det gå om man skjuter upp grejer... Det kan bli vinter medan man väntar!

Gjorde ett kul gig i tisdags, det var för ett nätverk för enskilda förskolor. Ett sånt där riktigt feelgood-gig! Mats var med och gjorde ett ypperligt jobb med att starta upp kvällen också, det betyder mycket i såna här sammanhang. Härlig stämning, härliga tillgängliga människor. De fick en toppenkväll! Och vi med.

Sen körde jag konferencier på MACK igår. Det var en jätterolig kväll, även om förutsättningarna var vingliga. Zinat Pirzadeh som var huvudnummer hade ställt in, och Yvonne Skattberg kom som en räddande ängel. Om 90 pers köpt en komiker och får en annan så kan de bli lite tjuriga ibland. Men det gick väldigt smärtfritt ändå, några muttrade, men det var bara två stycken som vände i dörren. Kvällen som sådan blev toppen. En av mina "favoritstanduphändelser" är när någon i publiken ger svar på tal så att alla asgarvar och personen ifråga får en applåd. Det hände igår! Det var en man jag pratade lite med, det visade sig att han var från Småland. "Jaha" sa jag, "men hur hade du råd att ta dig in här?" Han svarade lugnt: "Jag blev bjuden". Skratt, applåd.

Dominik Henzel charmade publiken totalt, han har nåt väldigt avväpnande i sin standup. Riktigt härlig comedy och energifylld som bara den. Jättekul! Även Yvonne Skattberg gjorde ett riktigt bra jobb! Det är svårt att komma som ersättare på det viset, men hon gjorde det utan problem. Det var en fröjd att se henne toppa kvällen. Förutom dem var det hela fem bonuskomiker också som alla förvaltade sin del av showen, Mats Andersson, Erika Sjöwall, Per-Olof Fahlborg, Ludde Samuelsson och Elina Du Rietz. Särskilt roligt var det att se Elina eftersom jag aldrig hade sett henne förut. Hon hade en lite annorlunda ingång till sitt material och publiken föll pladask för henne.

2008-11-17

Malmö-Sthlm-Malmö

Åkte till Norra Brunn i torsdags för att köra där två kvällar. Ofta känner jag alldeles för stor respekt för den scenen, det är nåt där som ibland gör en nervös och det är jag nog inte ensam om. Jag är ju inte där speciellt ofta heller jämfört med klubbarna i Skåne och även om jag uppträtt på Norra Brunn i flera år så är det inte som min hemmascen MACK. På sin hemmascen finns det lite utrymme för experiment, man känner sig hyfsat lugn ändå. Kommer man till Norra Brunn så vill man ju visa vad man går för, så det är sällan jag gett mig in i några experimentella övningar där. Fast denna gång så bestämde jag mig ändå för att köra lite otestat. Första kvällen gick hyfsat, men det tog tid att jobba upp energin i rummet. När jag lämnade över så hade jag dock inget att skämmas över. Kvällen efter hade jag fått lite mer utrymme tidsmässigt på scen vilket gjorde att jag kunde ta det lite lugnt och prata lite mer med publiken. Där fick jag det att lyfta nästan på en gång och jag höll ett riktigt bra tempo hela vägen. Det var kul också eftersom det var sista gången jag var där denna säsong.

2008-11-07

Senaste krönikan

Min senaste krönika på Norrbottens-Kuriren finns publicerad här:
http://www.kuriren.nu/ledare/artikel.aspx?articleid=4277566

Trevlig helg!

2008-11-06

Vilken kväll!

Hade förmånen och lyckan att få uppträda på Moomsteatern ikväll igen. Man blir så varm i själen. Det är en spelglädje och lust som smittar av sig, och de vassa texterna som skådisarna framför gör att behållningen blir total.

Recension här: http://sydsvenskan.se/kultur/article375602/Revy-med-bett-i-undertexten.html

HAR DU INTE SETT FÖRESTÄLLNINGEN SÅ PASSA PÅ! Sista kvällen är på lördag.

Jag själv gjorde en strålande kväll. Första inhoppet i första akten var bra om än lite trevande, medan det andra inhoppet gick som på räls från början till slut. Vilken härlig publik. Vilken härlig kväll. Och så stående ovationer till tack.

Stort tack till hela Moomsteatern och Kjell för allt ni gör.
Lycka till med ert fortsatta arbete.

2008-11-02

Fan vad less jag blir...

Det är så jävla trist.
Jag gör ett riktigt toppgig på Speakeasy och blir sågad jäms med fotknölarna av Smålandsposten. Vad ska man säga? Om man har rungande skratt och fyra sköna applåder redan den första minuten, och giget sen fortsätter med samma sköna publikrespons under 20 tajta minuter, och man efteråt klassas som sämst, vad fan ska man då göra som komiker för att få en bra recension?

Skulle jag ha strippat?!

Kära Smålandspostens recensent!
(som för övrigt inte ens vågar gå ut med sitt namn, kanske efter det här).
Jag ser inget problem i att beskrivas som blek jämfört med Johan Glans. Men att få en recension som går ut på att jag "inte riktigt når ut" när jag gör mitt jobb och levererar mina skämt så att lokalen exploderar med täta mellanrum så kan jag inte riktigt förstå om vi var på samma plats... De som känner mig vet att jag är den förste att kritisera mig själv och att jag har svart bälte i att nedvärdera mina egna insatser, men i torsdags gjorde jag en riktigt bra show. Många i publiken kom dessutom fram efteråt och de sa "Du nådde inte riktigt ut..."
Nej, det gjorde de inte, de sa "Vad bra du var, fantastiskt roligt!!"

Sammanfattningsvis så gjorde Mats Andersson och undertecknad tillsammans med Lars Magnusson (som för övrigt inte ens blev nämnd i recensionen!) en strålande förstaakt tillsammans inför en lika strålande publik.

Men på en punkt hade den namnlöse recensenten i alla fall rätt, efter oss kom Johan Glans och toppade hela kvällen! Och visst glänste han- som sig bör.