2010-11-30

Mässingshornet

Näst sista kvällen på Mässingshornet blev ingen publiksuccé. På ett sätt lite oväntat eftersom trenden varit positiv hela hösten. Men ett ton snö på vägarna tillsammans med El Clásico på tv:n kanske gjorde sitt till...

Nåväl, första akten blev lite tungrodd med _väldigt_ få i publiken och dessutom ganska tomt framför scenen. Andra akten blev dock lite lättare då halva publiken gick (två standupovana som kände sig lite utsatta när de förväntades ha roligt). Istället "dök det upp" (jag tvingade in folk från den angränsande lokalen) typ tre fyra stycken som trots denna påtvingade humor bestämde sig för att ha lite roligt när de ändå var där, och genast höjdes temperaturen i lokalen några grader. Med tanke på att elementen var helt avstängda så behövdes det kan jag säga... Sällan jag önskat att jag uppträdde i skoteroverall, men nån gång ska väl vara den första. Men då skulle det varit en skoteroverall med paljetter på! Yeaaaahhh. En sån ska jag skaffa :-)

Nästa gång på Mässingshornet är 13/12. Lucia-standup alltså. Kom och var med.

2010-11-25

Dockan

Körde på Dockan igår. Det var en småputtrig kväll, kändes som det var ganska mycket män i lokalen. De riktigt stora skratten var sällsynta kvällen igenom, däremot skrockades det mycket vilket brukar tyda på herrars närvaro. Jag gjorde en liten kupp i början av kvällen och körde en låt jag och Fredrik Ivarson gjorde tidigare i höst. Den handlar om att hjälpa en kille att hitta en tjej, att det är därför man är där överhuvudtaget typ... Det blev väldigt kul, Fredrik var inte där, men Ludde hjälpte mig med sånginsatsen, tack tack!

När jag körde mitt eget set sen så vimsade jag runt lite, men det kändes ändå bra för jag blandade nån betraktelse i lokalen med att anknyta till någon i publiken, till att sen gå på materiel om stadsbussarna som är förhållandevis färskt. Därefter blev det mest skåpmat, med nåt litet undantag. Jag jobbade med rösten -tror jag. Tänk vad svårt det är. Jag fick det inspelat i alla fall, ska nog kolla det för att undersöka saken. Martin Svensson ramlade in under mitt gig, och vi satt och snackade lite efteråt de som var kvar. Trivsamt och trevligt!

2010-11-24

Snö!

Samtidigt som det snöar i Malmö så rullar det in lite gig till norrlänningen, det är passande! Dessutom är det ett par saker på gång, jag återkommer om det senare.

Ikväll ska jag köra på Dockan, ska fortsätta jobba med de läxor jag fick med mig på kursen. Röstläxan inte minst...

2010-11-18

Två grymma kvällar på raken

I onsdags var det dags för revansch på The Tivoli i Helsingborg efter tråkgiget i tisdags. Jag kände mig VÄLDIGT nervös. Det var värre än på länge kan jag säga... Det kände jag också i inledningen av giget då min röst var jättespänd innan jag kunde slappna av. Det gjorde jag å andra sidan ganska omgående, och fick till ett genomgående bra framträdande och därmed en schysst revansch. Tack för det, det var ju vad jag behövde kan jag säga... Tack Martin Svensson!

Ikväll var jag värd och konferencier för ännu en kväll på Hotell Erikslund i Ängelholm. Det har varit genomgående toppenkvällar därute, och ikväll var definitivt inget undantag! Jag startade upp kvällen bra och annonserade tidigt att det skulle bli en magisk kväll. Och magiskt var verkligen ordet. Jag ska inte ge mig på att försöka beskriva, det är omöjligt. Men jag kan utan omsvep erkänna att detta var den bästa klubbkvällen jag varit på i år. Helt sjukt bra. Både Özz Nûjen och Khalid Geire i total toppform. Khalid avslutade första akten med ett grymt gig, så bra att jag faktiskt tänkte "Detta kanske blir svårt att toppa?" Men kvällen höjdes ytterligare ett par snäpp när Özz startade sin show med typ 25 minuters (!) publikimprovisation. Jag är så otroligt stolt över att få presentera en sån här unik afton för publiken. Och bonuskomikerna Marcus Johansson, Mats Andersson, Lars Taps och Jesper Mattsson var också med och gjorde riktigt bra insatser för helheten. Jag är så stolt. Och så läser jag Özz twitter och blir ännu lite stoltare:

"Skönt med upplevelsen av en ny standupklubb som funkar proffsigt o är kul o va på. Klart det är när Elin Nordén är BOSS! Tack Ängelholm."

2010-11-17

Nya tag

Det har kommit till min kännedom att jag är scout, det skriver de i alla fall om i Helsingborgs Dagblad idag.

En punkt i scoutlagen lyder:
"En scout möter alla svårigheter med gott humör", och jag ämnar därför vissla resten av dagen.

Även om jag är lite less så måste jag i sann positiv scoutanda erkänna att det finns en del på plussidan. Jag har nämligen lytt en annan punkt i scoutlagen också: "En scout är vänlig och hjälpsam". Den lagen har jag lytt under större delen av mitt liv (det var en kvart förra året som jag tänkte mer på mig själv än andra, men det gick snabbt över). Under de senaste månaderna har jag vid flera tillfällen fått motta tacksamhet i form av både värmande tackbrev och till och med en blomsterkvast. Detta från nya komiker som jag varit med och stöttat och uppmuntrat. Det är fantastiskt roligt! Och jag fick ett sånt tackbrev igår från en av deltagarna i tävlingen. Det värmer gott i hjärtat.

Ikväll ska jag ta nya tag på The Tivoli. Jag kanske ska skämta om scouter?

2010-11-16

[Valfri svordom]

Var på Garvas onelinertävling ikväll, det var ett trevligt galej med många vinstlystna komediaktörer inblandade. Alla var duktiga, men bland alla estradörer stack Johannes Finnlaugsson, Mads Brynnum och Henrik Mattisson ut, och de vann också varsitt pris. Men applåder och visslingar till alla medverkande!

Jag tävlade inte men hade fått äran att medverka i den trehövdade juryn, som förutom mig själv bestod av Martin Svensson och Fritte Fritzson. Vi i juryn skulle också köra ett varsitt set. Resten av juryn gjorde lysande framträdanden, själv är jag missnöjd. Visst fick jag mig lite skratt till livs, men jag kan ju utan problem framhärda i det faktum att jag har BETYDLIGT högre krav på mig än vad jag som underhållare åstadkom denna mörka novemberkväll på Harrys i Malmö. Jävlar i min lilla låda. Nästa gång jag ska köra på en klubb kanske jag ska undvika att samla ihop halvfärdigt material i någon naivistisk självmordsbombaranda för att sen utan något större självförtroende dra upp skiten på scen.

Nu kanske man kan tycka att ett sånt här gig skulle resultera i nån revanschlusta, men i detta fall som dessutom kombineras med den där blöta novemberfilten över själen ger mig i praktiken många fler destruktiva tankar än konstruktiva. På plussidan ligger dock min obotliga envishet. Vi får väl se hur länge den räcker.

11 timmar senare: Revanschlustan har dykt upp.

Intensiv vecka

Det har varit lite lugnare ett tag och det har varit skönt. Jag har till exempel inte behövt blogga och har istället kunnat koncentrera mig på att svära över det kalla vädret och mörkret som sänker sig som en blöt filt över själen.

Men nu är det slut på vilan! Denna vecka är det nåt i princip varje kväll. Igår var det Mässingshornet. En jättetrevlig kväll, mysig publik och sköna komiker. Vi testade även ett improvisationsmoment på slutet där till och med en kille i publiken tog sig upp på scen. De som kom dit hade kul, pratade redan om att komma dit igen nästa gång. Egen kritik: Jag skulle behöva repa lite bättre när jag är konferencier, jag har fullt sjå med allt runt omkring istället...

Ikväll: Garva, onelinertävling! Jag har äran att sitta i juryn för tävlingen, vilket jag gjorde i fjol också. Det var jättekul, ser fram emot det ikväll! Ska även köra ett kort set själv.

Onsdag: Gala på The Tivoli i Helsingborg med "Martins favoriter". Helsingborgs Dagblad ringde upp igår och gjorde en kort intervju inför kvällen.

Torsdag: Standup på Erikslund, Ängelholm. Med bland annat Özz Nûjen.

Fredag: Privat gig i Lund

...sen kanske det blir lite ledigt :-)

2010-11-03

Joråsatte!

Jag kan med glädje meddela att Mässingshornet fortsätter sina standupkvällar tre gånger till i höst, nämligen 15/11, 29/11 och 13/11.

I måndags hade vi två duktiga debutanter och åtta duktiga icke-debutanter, varav en "jagkombaraförattkollamenhamnadepåscen"-komiker*).
Vi fick se Valle Westesson, Alexander Olsen, Fredrik Ivarson, Tina Andreasson, Henrik Mattisson, Nils Lind*), Thomas Lundström, Jesper Mattson, Louise Lundberg och Biggan Lowén.

Och publikrekord till på köpet!! Vi har ju våra goa' stammisar och nu verkar det som om de börjar ta med sig kompisar också. På nåt vis har ryktet spridit sig i alla fall :-)

När jag skulle gå hem vid halvelvasnåret stod två unga grabbar och pratade med krogägaren. De hade kommit för att se standupen visade det sig och påtalade att det stod på hemsidan att standupen skulle hålla på mellan 20.00 och 01.00. Och jodå, mycket riktigt, det står det...

Jag har sagt till att Mässingshornets webmaster gärna får ändra det eftersom...
1) det är väldigt få gratis standupshower som håller på i fem timmar. Förvånansvärt få.
2) en stor del av publiken tappar medvetandet före midnatt
3) en stor del av komikerna tappar medvetandet före midnatt

Det är relevant för helheten, jag lovar. Vi ses 15 november!

2010-11-01

Mässingshornet

Och ikväll är det Mässingshornet! Känns så himla kul att det fortsätter, det är en udda uppstickare som betyder nåt, det har jag verkligen fått bevis på från gästande komiker. Ska bli spännande att se hur kvällen artar sig. Är du lika nyfiken som jag så är du välkommen dit!

Var ju i Kalmar för ett tag sen, blev väl mottagen av publiken och gjorde ett himla bra gig. Fick tips på en blogglänk (en modeblogg?!), där det skrivs om kvällen...
http://kalmarmingel.se/blogg/kalmarflickan/2010/10/02/om-byttan-stand-up/

...och jag hade ingen aning om hur träffande jag råkade vara i just den stunden...