2009-09-18

Al Pitcher -wow!

Igår hade vi extrakväll på MACK med Al Pitcher och Anders "Ankan" Johansson. Jag hade väldigt, väldigt roligt. Det blev en lång kväll, men så underbart bra!

Lena Frisk var konferencier och gjorde som alltid ett mycket bra jobb. Uppvärmare var Staffan Nordqvist och Jörund Larsen. Staffan gjorde blott sitt andra gig och gjorde det bra. Grymt kul att se. Jörund -vår älskade norrman- var på topp och skrattsalvorna ville aldrig dö ut. Sen kom då Ankan och avslutade första akten med den äran. Vi vill se honom mycket oftare på standupscenen! Väldigt mycket oftare. Han hade publiken som i en liten ask från början till slut. Underbart charmig på alla vis, kvicka observationer blandat med en gnutta galenskap utgör en enormt skön blandning. Jag har redan abstinensbesvär.

Andra akten utgjordes av Al Pitcher, en professionell komiker från Nya Zeeland som nyligen flyttat till Sverige. "Al Pitcher Picture Show" som han turnerat med sen i januari har han kört ca 60 gånger. Och alla shower mer eller mindre unika. De baserar sig på ett hundratal bilder som han tagit i stan han uppträder i, och han improviserar kring dessa bilder.

Det fanns en stor styrka i igenkännandet, bilder från VÅR stad. Det blev så intressant, för det handlade om oss och Malmö. Al's olika vinklingar av det vi sett många gånger och saker vi aldrig sett gjorde föreställningen till en fullständigt unik upplevelse. Detta i kombination med hans enorma förmåga till improvisation gjorde helheten i det närmaste magisk.

Al Pitcher är en komiker jag vill se igen. Gärna snart.

Inga kommentarer: