2009-09-30

Åh, så härligt!!!

Jag fick en supporttid på MACK 1 oktober, och de senaste gångerna jag kört på MACK har jag känt mig tjatig eftersom jag upprepat mig. Jag har skrivit lite smågrejer nytt då och då, men inget längre sjok, och det är en klar nackdel om man uppträder mycket på samma ställe.

Under ett par veckors tid har jag nu jobbat hårt med att producera nytt material. Skrivkramp har varit mitt mellannamn under flera år, och jag har länge haft dåligt självförtroende i skrivandet. Men nu fick jag överbevisa mig själv. Ger jag mig på det istället för att ge upp det så går det.

Ikväll körde jag på Dockan Comedys höstpremiär nere på Dockplats. Jag körde över 13 minuter, och allt var helt nytt bortsett från ett kort skämt som jag kört en gång tidigare. Dessutom glömde jag några grejer, så allt som allt blir det nog 14-15 minuter nytt och väl genomarbetat materiel! Och det mesta funkade bra eller till och med mycket bra.

Ärligt talat -det trodde jag aldrig. Aldrig. Jag har aldrig tidigare gått upp med så mycket nytt någon gång i min karriär. När jag var helt ny var ju allt nytt materiel, men då körde man ju inte så länge i sträck.

Jag tror det blir en bra kväll på MACK imorgon!

2009-09-27

Oslipat Swingers Night

Igår var det Oslipat Swingers Night. Idén var att komiker byter material med varandra för en kväll, man skulle göra cover på en annan komiker helt enkelt. Jag var en av de nio som hade fått äran att vara med, och min uppgift var att tolka Marcus Johansson. Mina skämt skulle Nils Lind tolka.

Det kan vara bland de sjukaste känslor jag varit med om, att se Nils stå och köra mina skämt! Men väldigt, väldigt roligt. Han skruvade till vissa skämt ett par varv extra på sätt som jag inte tidigare tänkt på. Kul!

Jag körde då Marcus skämt, och det var himla kul och gick jättebra. Jag hade också hittat några nya ingångar i hans material, ett par som funkade kanon och andra som funkade sådär. Jag vill tro att det sista hade med leverans att göra, för jag gillade dem. Oavsett vilket så var alltihopa väldigt roligt. Både att köra själv och att se alla inblandade! Alla gjorde det jättebra, och det var en makalöst rolig kväll.

Med denna kväll förutom undertecknad var:
Teresa Tönisberg, Marcus Johansson, Nils Lind, Cecilia Ramstedt, Tomas Högblom, Valle Westesson, Jesper Rönndahl och Kringlan Svensson.

För en mer utförlig rapport av kvällen kan ni läsa mer på Mats blogg.

2009-09-25

Inget HÄCK i höst

Fick besked igår att Statt i Hässleholm inte är intresserade av att köra HÄCK i höst. Kanske eventuellt i vår, men det lät väldigt suddigt i ärlighetens namn. Jag vet inte hur intresset är från deras sida.

Vad som dock är positivt är att det finns ett växande standup-nätverk i Hässleholm! De hade en workhop med Thomas Oredsson nyligen, om det kan du läsa här:
http://www.nsk.se/article/20090913/NYHETER/976418808/1125/*/HASSLEHOLM/de-ska-fa-oss-att-skratta

Egentligen ville gänget köra sin kväll på Statt, men Statt ville inte. Det är synd att stadens första och största standupscen inte vill vara med nu när det verkligen tagit fart på allvar. Resultatet är ju i och för sig att det bildas fler scener, och det är ju inte negativt.

2009-09-21

Skönt :-)

Läget har förbättrats rätt mycket den senaste veckan. Jag har haft sveda och andra problem med min munslemhinna (läskigt ord) hela sommaren, men tandläkaren har bara sagt det heliga ordet "avvakta" så fort jag hört av mig. Nu har jag äntligen mött en tandläkare som 1) lyssnar på mig 2) vet vad mina besvär beror på. Gud välsigne honom. Det har gått enormt mycket energi till den här förbannade historien, så nu känns livet mycket lättare. Ska kanske skriva en rutin om vårdapparaten när den är som sämst...

Har kommit igång lite med skrivandet också. Jag ska köra på MACK 1 oktober, och jag måste helt enkelt komma upp med en del nytt innan dess. Nu har jag kört så mycket på MACK och inte varit lika flitig med skrivandet så det är inte så mycket att välja på. Jag tror jag ska köra en kvart, vi får se hur stor andel av det som blir nytt. Hälften? Vi får se.

Utöver det så ska jag medverka i Oslipat Swingers Night på lördag, då nio komiker bytt material för en kväll. Det ska bli spännande! Vilken grej. Har aldrig framfört någon annans materiel innan, det är en utmaning. Kul!

2009-09-18

Al Pitcher -wow!

Igår hade vi extrakväll på MACK med Al Pitcher och Anders "Ankan" Johansson. Jag hade väldigt, väldigt roligt. Det blev en lång kväll, men så underbart bra!

Lena Frisk var konferencier och gjorde som alltid ett mycket bra jobb. Uppvärmare var Staffan Nordqvist och Jörund Larsen. Staffan gjorde blott sitt andra gig och gjorde det bra. Grymt kul att se. Jörund -vår älskade norrman- var på topp och skrattsalvorna ville aldrig dö ut. Sen kom då Ankan och avslutade första akten med den äran. Vi vill se honom mycket oftare på standupscenen! Väldigt mycket oftare. Han hade publiken som i en liten ask från början till slut. Underbart charmig på alla vis, kvicka observationer blandat med en gnutta galenskap utgör en enormt skön blandning. Jag har redan abstinensbesvär.

Andra akten utgjordes av Al Pitcher, en professionell komiker från Nya Zeeland som nyligen flyttat till Sverige. "Al Pitcher Picture Show" som han turnerat med sen i januari har han kört ca 60 gånger. Och alla shower mer eller mindre unika. De baserar sig på ett hundratal bilder som han tagit i stan han uppträder i, och han improviserar kring dessa bilder.

Det fanns en stor styrka i igenkännandet, bilder från VÅR stad. Det blev så intressant, för det handlade om oss och Malmö. Al's olika vinklingar av det vi sett många gånger och saker vi aldrig sett gjorde föreställningen till en fullständigt unik upplevelse. Detta i kombination med hans enorma förmåga till improvisation gjorde helheten i det närmaste magisk.

Al Pitcher är en komiker jag vill se igen. Gärna snart.

2009-09-07

Lite bättre...

Nu har jag blivit lite piggare och förkylningen har börjat släppa :-)
Har roat mig genom att kolla lite på buktalaren/komikern Jeff Dunham. "Buktaleri" kanske nån säger, "vad är det för trams?"

Jag var skeptisk, men efter att ha sett showen "Arguing with Myself", (där nedanstående klipp är hämtat) så måste jag säga att detta är underbart roligt. Jag vill se Jeff Dunham live.

2009-09-04

Blaj blaj

Nu har jag gått och blivit sjuk. Förmodligen svininfluensan. Allt är ju det nuförtiden... Vi får se om jag överlever.

Annars? Jag har i ärlighetens namn varit lite trött på senare tid, ganska sliten. Standupen bär mig emot just nu, men så har det väl alltid varit i perioder så det är inget ovanligt. Signifikativt för mig under den tiden är också att jag fokuserar på mina svagheter och kommer in i djupa tankebanor om min brist på människovärde.

Naturligtvis är verkligheten lite annorlunda beskaffad jämfört med mina tankar. Men jobbigt kan det vara ändå. När jag är och gigar så funkar det ändå bra, både publiken och jag har kul även om det ofta bär emot att åka iväg när inspirationen och kraften är ljusår bort.

Jag lever i en massa måsten just nu, måste skriva nytt, måste prestera mera, måste utveckla mig, måste måste måste. Inte ens humorbloggen känns så kul att uppdatera just nu. Vad hände med den där första kärleken till standup då allt bara var spännande och på skoj? Jo, det blev allvar. Jag tror att hemligheten är att hitta tillbaka till lite av den där "skitsamma"-känslan, när allt faktiskt inte var på liv och död. I och för sig lättare sagt än gjort om man grävt ner sig för djupt. Men men, jag har varit här förr, och jag är envis.

Så upp ska jag.

2009-09-02

Rekordkväll!

Igår var det rekordkväll på MACK på Ribban då inte mindre än 25 kvinnor äntrade scenen under en och samma kväll, och inte en enda kille!
Ska man ta i så är det lika bra att göra det ordentligt...

Här hittar du en massa bilder från kvällen på Nils Mohlins blogg!

Kvällen var underbar, det var häftigt att få vara en del av den och det var lite av en pungspark (ursäkta uttrycket) till alla som någon gång ifrågasatt varför det finns så få kvinnliga komiker. Förutom de etablerade så syntes många nya tjejer uppträda -och även om det var så många sammanlagt så finns det ett antal fler som inte var med denna kväll. Alltihopa avslutades med en stor fest med god mat och trevligt sällskap! Tack alla som var med och gjorde denna kväll till vad den blev!!!

Nästa gång det blir MACK på Ribban är 17 september, då är det Al Pitcher och Ankan Johansson som står för humorn. Några biljetter finns fortfarande kvar på Kulturcentralen, direktlänk här.