2010-02-15

Gig i Uddevalla och MACK-fest

Jag och Mats hade förmånen att få giga på Mortens krog i Uddevalla i fredags, tillsammans med Soran Ismail som dragplåster och Johan Grundén som värd och konferencier. Mysigt ställe och bra ordnat runt omkring! Publiken var go' om man bortser från ett antal rövar som satt och snackade sig igenom hela kvällen från början till slut. Kvällen blev bra ändå, men jag tycker synd om de som ville lyssna och satt lite för nära de där pratkvarnarna...

Mats gick på efter att Johan inlett kvällen med varmt välkomnande och några härliga skratt. Johan var också tydlig med att om man ville snacka så fick man gå ut. Men det hörde inte de som snackade... Under Mats gig var det en i publiken som fick nog och sa att "nu får ni hålla käften". Men jag tror inte nåt hade fått tyst på dem ärligt talat. Gaffatejp möjligen. De skulle naturligtvis blivit utslängda av personalen. Mats gjorde i allafall ett bra gig, han fick det att flyta bra när han koncentrerade sig på dem som ville lyssna.

Jag gick på efter Mats, gjorde ett bra och stabilt gig. Jag fick ett infall när jag åkte iväg, jag tog med mig alla reklamprylar jag fick från Kasinot för att ge bort dem till nån i publiken. Som en grej och för att de bara tog plats på skrivbordet... Det var en kvinna i publiken som fyllde år, så det var rätt passande. Blev rätt kul och ett lite udda inslag. I övrigt så var det ett kul gig, publiken var taggade även om lite smartare skämt gick lite över huvudet på en del på grund av alkoholens inverkan. Men hey, fredag kväll på krogen, vad kan man då begära?

Soran avslutade kvällen på ett proffsigt sätt. Det var inte så länge sen jag såg honom på Oslipat, och det som jag gillar med honom är blandningen, han har en bitsk samhällssatir blandat med enkla men ändå geniala grejer.

Sen när vi alla kom ut på scenen och fick blommor så blev det stående ovationer, så nåt rätt blev det väl :-)

Sen på lördag kväll var vi på La Couronne för att fira MACK. Folk från MACK, Oslipat och lite annat löst folk (Martin Svensson bl a) hade kommit. Otroligt trevligt och gemytligt, en sån där fest man egentligen inte vill lämna. Vi stannade tills restaurangen stängde, och innan kvällen var slut hade vi bland annat hört folk spontanberätta om sina mardrömsgig samtidigt som det skrattades och skålades. Det här får vi göra om!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vill vi snacka så snackar vi
Vem tror du att du är?
Tja...vad gör man?
Man får inte avliva idioter