2010-02-12

10-årsjubileum på MACK!

Igår firade vi 10 år med MACK, det ska firas med en stor fest på lördag också, men igår hade vi föreställning. Den 10 februari 2000 startade MACK på La Couronne, så igår var det nästan på dagen ett decennium sen det hela startade. Det var tio komiker på plats inklusive jag som var konferencier. Jag startade upp kvällen med lite historia!

Nästan 300 föreställningar har det blivit genom åren!
Vad har hänt då? Hur mycket som helst, men här är några tillbakablickar

- Jakob Öqvist blev under en show mordhotad av en väldigt störig full kille för att Jakob sagt att killens företag hade webadress www.iq.noll. Jakob säger "Jaha" och fortsätter showen.
- Andy Taffs drog igång en motorsåg (i den lilla källaren!!) och karvade in en tjejs initialer i ett äpple hon hade i munnen.
- Tobias Persson imiterade Björn Ranelid när denne kommer gående nedför trappan på La Couronne. Publiken bryter ihop och kan inte sluta skratta. Ranelid tar över mikrofonen och gör 3 minuter "fritt från huvudet" Se ett klipp här.
- Soran Ismail blir av en taxichaffis körd till t-bryggan istället för Kallbadhusets brygga, ser det lilla, lilla skjulet längst ut på t-bryggan och ringer Lena och frågar försiktigt om det verkligen är där han ska uppträda.

Och i största allmänhet så har det ju hänt mycket under de här tio åren! När MACK startade fanns inte Idol. Svenska Melodifestivalen avgjordes i EN tävling. Citytunneln hade inte börjat byggas. Skulle man till Danmark åkte man båt. Facebook fanns inte och inte heller Spotify. Inte Ipod. Inte Iphone. På julafton var det Arne Weise som tände ljuset.

Mycket har förändrats, men en sak är fortfarande säker,
MACK är Sveriges bästa standupklubb!

Under kvällen fick vi se på scen:
I en stafett á 3 min var körde Mats Andersson, Björn Tennfors, Eric Andersson, Ulle Bååth och Ludde Samuelsson, efter stafetten kom Simon Svensson och avslutade första akten med bravur! Efter pausen gick Martin Svensson upp och höll ett jättefint tal till MACK och hälsade också från allas vår Mamma MACK: Lena Frisk (som tyvärr inte kunde vara på plats). Därefter till publikens jubel äntrade Robin Paulsson scenen och slutligen Måns Möller som försatte publiken i extas.

Jag är stolt över att vara en del av MACK, och igår var det extra roligt. Stort tack till alla komiker och alla i publiken, särskilt stammisen Peter som alla komiker pratade med från scenen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser framemot nästa 10 års tillbakablick
Med samma namn