2010-04-19

Vårglädje och klubbhistoria

Jag har varit SÅ FÖRBANNAT less i vinter, det har varit mörkt och kallt, men nu sen ett tag tillbaka så visar sig solen ganska frekvent, man slipper gå ut i skoteroverall och livet känns genast lättare att leva.

Jag har två nya klubbprojekt på gång, det ena börjar på onsdag i Ängelholm, hotell Erikslund, en headlinerklubb som vi kör en premiärkväll och så får vi se om det blir en fortsättning. Sen har jag en testkväll på Mässingshornet i Kirseberg den 26/4, men det är mer en tryout-klubb. Ska bli kul att se hur förutsättningarna ser ut på de båda olika ställena! Ingen scentid kvar tyvärr, inte nån av kvällarna, men slår det väl ut finns det som sagt chans till fler kvällar. Vi får se.

Började räkna på hur många klubbar jag varit med och startat upp, eller varit med och drivit, och här är listan:

MACK (up and running!)
Basilika Komedi Klubb (avslutat, lokalen är numera en klädbutik)
Standup på Gatan (avslutat)
Livingroom Comedy (avslutat)
HÄCK (avslutat i nuläget)
Smyge Standup (möjlig fortsättning)
Kulturkrogen Comedy Club (avslutat i nuläget)

...och de två nya nu då. Det är möjligt jag har glömt nån också. De största långkörarna är förstås MACK, men Basilika körde minst ett par år, så även HÄCK. Gatan var nog också nåt sånt. Kortaste klubben i tid var kulturkrogen (två kvällar) och Livingroom (en säsong).

Man har gjort en del under åren :-) Förutom att jag är stolt över att vara en del av "MACK-imperiet" så är jag också stolt över att HÄCK möjliggjorde standupdebut för ett gäng Hässleholmshumorister, bl a Biggan Lowén. Kanske inte enbart genom scentid utan också för att intresset väcktes när det fanns en klubb på nära håll. Det är häftigt att ha varit en del av det, och jag hoppas att det blir fler såna tillfällen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Slutet gott?

Elin sa...

Ja, de flesta klubbarna avslutades av naturliga skäl. Saknar Standup på Gatan (Gatan Bar) mest av de avslutade klubbarna...