2010-04-28

Mässingshornet!

I måndags hade vi en kväll på Mässingshornet på Kirseberg, och jag kan ärligt säga att detta var en av de roligaste klubbkvällar jag varit på i år. Det var lite oväntat, för ur komikerperspektiv var det inte direkt hundraprocentiga förutsättningar. Ett fåtal i publiken när vi skulle sätta igång, så större delen av lokalens stolar innehades av komiker. Men lokalen var liten och intim, och när vi väl satt igång så dök det upp några huvuden till efterhand. Vi fick slänga ut några komiker (så stolarna blev lediga) och ropa fram folk för att de skulle slippa stå och hänga i den lilla trånga korridoren.

Publiken var varm och trevlig, och full av häcklare. Men i positiv bemärkelse. Alla ville ha roligt och var öppen för de nya komikerna som uppträdde, även om komikerna med jämna mellanrum under kvällen blev avbrutna. Det var vissa härliga karaktärer på plats som i samarbete med diverse kolväteföreningar utgjorde en fullständigt unik publik. Helheten blev en personlig show där hela publiken var mer eller mindre delaktig, och crescendot var tveklöst under Eric Anderssons act där han i en bisats nämner Carolina Klüft, varpå en kvinna i publiken under typ fem (!) minuter återkommer till vilket fruktansvärt svek mot Sverige det var när Carolina Klüft slutade med mångkamp. Eric börjar på nåt annat och blir gång på gång avbruten med ungefär samma mening, och publiken höll på att dö av skratt... Eric hanterade det väldigt bra och mer "här och nu" kan det nog inte bli.

Kvällen bjöd på dessa komiker:
Anders Löfberg
Danial Ali Akbar
Allan Dahlqvist
Anna Braun
Mats Andersson
Sven Nilsson
Fredrik Karlsson
Tina Andreasson
Björn Tennfors
Eric Andersson
...och jag var konferencier.

Alla skötte sig bra, flera av de uppträdande är väldigt nya, men det blev verkligen jättebra och alla hade kul. Inte på något vis en ordinär standupkväll -långt, långt därifrån, men mycket spännande och med en "vadsomhelstkanhända"-känsla i lokalen.

Vi kör igen 10/5, det finns fortfarande ett par spotar kvar om nån vill komma. Maila mig isåfall på info@komik.se.

3 kommentarer:

Sanna Eklund sa...

Kul att ni kör på Mässingshornet. Jag körde där en kväll för år och dar sedan, som rookie. Hade varit förkörare åt Bylund på Slagthuset och ville ju köra så mycket som möjligt så jag hade varit i kontakt med dom. Minns då att det var kul men kändes rätt udda.

Elin sa...

Nej men vad kul :-)
Ja, det var verkligen roligt, det ska bli kul att köra fler gånger där! Du är välkommen om du har vägarna förbi :-)

Jag sa...

Hej. Jag har nyss startat en lite annorlunda stilblogg. Kika gärna in!