2009-11-12

Kulturkrogen 10 november

I tisdags var det premiär på Kulturkrogen Comedy Club. Det var en lugn kväll, inte så mycket folk, kanske 20 pers. Det var ett trevligt gäng, om än lite tyst. Jag försökte starta upp med lite energi, men fick inte så hemskt mycket respons. Körde lite startaupp-knep också för att det skulle vara lite krattat i manegen före första komikern.

När jag fått dem att låta litegrann i alla fall och dessutom fått åtminstone ett par små skratt så påade jag Pierre Mathisson som gjorde ett bra jobb. Han har bra och tydliga grejer och mycket energi som var välbehövligt denna kväll. Därefter tog Sven Nilsson vid och charmade publiken med sin touch av galenskap. Johannes Finnlaugsson var nästa man på scen och hans smarta och kluriga material föll också den lilla skaran i smaken. Sen äntrade Staffan Nordqvist scenen (eller mattan faktiskt). Jag gillar hans material om Usain Bolt, och det gjorde publiken med. Jättesmart och kul. Tomas Högblom avslutade första akten och gjorde det med tempo, energi och sin välkända ångvältsteknik. Fungerade väldigt bra.

Andra akten inledde Mats Andersson bl a med några nya observationer kring tunnelbygget som gick hem, sen körde Conny Hansson och beskrev vad som kan hända när blå kylskåp välter... Publiken var med på noterna och var så även när Ludde Samuelsson körde igång med en enorm energi. Sist ut var Jørund Larsen som knöt ihop säcken ordentligt.

Här nedan större delen av kvällens komiker samlade.

Fotograf Kjell Pettersson.

Nästa standupkväll på Kulturkrogen är 26/11, välkommen!

Inga kommentarer: