2009-07-07

Inget dussingig direkt

Var och uppträdde på ett bröllop i helgen tillsammans med Mats. Det var bara en liten detalj. Bruden visste inget. Hon visste inte att det skulle bli standup, det är i och för sig ganska vanligt. Men den här gången var det mer annorlunda än så, bruden visste nämligen inte om att hon skulle gifta sig!

Hon hade just fyllt 30, skulle enligt vad hon visste om till en stor gala. Hennes kille sa att det var kostymtvång. Så de klädde upp sig ordentligt. Hon satte upp håret. Sen skulle de stanna till på en restaurang och "ta en drink" innan de åkte. På den restaurangen var då ett stort antal vänner och släkt samlade och började med att sjunga för henne. En överrasknings-30-årsfest alltså! Detta var på andra våningen. När den värsta chocken lagt sig säger killen nåt i stil med:
"Jag skulle vilja att ni alla går en trappa ner, för det kommer hända en grej där!"

Alla gäster (varav många heller inte visste nåt) gick ner först, och sen när födelsedagsbarnet går nerför trappan tillsammans med sin kille sätter de plötsligt på bröllopsmusik. Hon får en brudbukett i hand och de tågar fram till en vigselförrättare. Så blev det alltså bröllop! Inte ett öga var torrt. Tjejen anade ingenting förrän musiken gick på.

Efter desserten körde vi standup, ganska många småbarn som stal lite fokus nu och då, men det gjorde inte så mycket på det stora hela. Jag frågade om det var någon som var från "de nordligare delarna" varpå en man svarade "Jag är från Nordtyskland!" Det blev jättekul. Alltihop var skoj, och framförallt ett jättehäftigt arrangemang att vara del av. Inget man glömmer i första taget...

Inga kommentarer: