2007-08-29

Svenska Standupgalan

På tisdagen var det då Svenska standupgalan, den hade jag länge sett fram emot! Efter juryarbetet är slutfört är det lite som att vänta på julafton :-)
Men innan galan på dagen hade jag en hel del annat att tänka på. Jag och Niclas Christoffer var hos en fotograf ute i nån förort nånstans (hur långt går den där tunnelbanan egentligen?) för att ta bilder till vår show som vi ska sälja in i höst. Ska bli vansinnigt kul! Jag och Niclas har så roligt tillsammans, det kommer bli en fröjd att jobba med honom. Det kommer mer info om showen senare :-)

Åter till galan! Årets vinnare med motiveringar var:

Årets Skrattstock - ComedyTV.se - med motiveringen: En klockren standupsajt med fenomenalt snygg design. Ljuvliga klipp med ljuvliga komiker och dessutom en hel del extramaterial. Applåder och visslingar från tangentborden

Juryns Hederspris - klubben Oslipat, Marcus Johansson och Fritte Fritzon - med motiveringen: En ny standup klubb som på kort tid blivit Malmös stolthet, med kreativitet och nya talanger har de gett södra Sverige mer energi än Barsebäck.

Årets Nykomling - Petra Mede - med motiveringen: En explosiv komisk standup primadonna som ohämmat går från klarhet till klarhet och som med sin scennärvaro kommer att bli en av de riktigt stora.

Årets Kvinnliga Komiker - Yvonne Skattberg - med motiveringen: En jävla standupstjärna till jänta från obygden som roar och oroar och charmar alla med sina naiva vassa samhällsbetraktelser.

Årets Manlige Komiker - Henrik Schyffert - med motiveringen: En komiker som hela tiden förnyar, vågar och sticker ut. 100% standup komiker som har allt och lite till.

STORT GRATTIS ALLIHOPA!

Jag hade också den stora äran som jurymedlem att själv få dela ut det första priset, nämligen Årets Skrattstock. Det gick till Rodrigo och Alfredo, killarna på Norra Brunn som ligger bakom ComedyTV.se. De har gjort ett hästjobb med sajten, och den är väl värd att kollas in!

Stort tack till Özz, Jakob och Janne för allt jobb ni lagt ner, på galan i allmänhet och på svensk standup i synnerhet. Puss!

Inga kommentarer: