2007-09-30

Resumé

Det har varit en del de senaste dagarna. I torsdags flög jag till Stockholm för att uppträda med Niclas Christoffer i "En skånsk gay och en norrländsk tjej" . Lite smygpremiär på ett firmagig, en bit utanför huvudstaden i Åkersberga. Det var kostchefer och mattanter (fast det fick vi absolut inte kalla dem) och deltagarna kom från alla möjliga håll. Ungefär 25 kommuner i landet var representerade, och från varje kommun kom det 1-3 personer, utom från Kiruna kommun där de hade skickat 6 personer (egentligen var de 7 stycken, men de var tvungen att lämna nån i hemkommunen som kunde laga mat för övriga invånares skull). Jättekul kväll var det! Kom hem på fredag, trött men glad.

Sen igår var jag och Mats på en restaurang i Karlshamn som hade nyinvigning med det i standupsammanhang väldigt fula ordet "mingel". Och mycket riktigt. Med 250 personer i lokalen varav kanske 50 helt ogenerat pratar på så blir det ett väldigt sorl i lokalen. De som ville lyssna och dessutom kunde höra trots bakgrundsbruset hade dock en väldigt rolig kväll. Mats gick på först och testade vara lite konferencier för första gången, skötte sig bra. Att försöka skapa lite fokus i rummet med de förutsättningarna är så nära hjältedåd man kan komma. Men även den lyssnande publiken var hjältar, att hålla uppe koncentrationen när det låter som man sitter i en bikupa är också en prestation! Jag gick på efter Mats, pumpade in all energi och kraft i både leverans och röst för att nå så långt som möjligt. Jag hade väldigt roligt, och de som kunde höra var med till hundra procent. Det kändes väldigt skönt att få ställa sig i det segrande laget med såna förutsättningar!

Lokalen var i övrigt fantastisk, utan mingel och med en sittande publik så kan det bli hur bra som helst. De var lite intresserade av att starta en klubb där senare, det är inte alls otänkbart att det blir av.

Inga kommentarer: