2008-06-04

Olika sorts arrangörer

När man håller på med detta yrke så stöter man med jämna mellanrum på olika sorts arrangörer. Grovt räknat så finns det fyra olika sorts arrangörer:

1) Den okunnige
Detta är den vanligaste, och här finns det faktiskt också en ursäkt. De vet helt enkelt inte bättre. Man får ta extra tid på att pränta in vad som behövs och upprepa sig ett antal gånger för att detaljer som till exempel möblering inte ska falla mellan stolarna.

2) Den duperande
Tack och lov inte alltför vanlig. Här blir man bokad, man gör jobbet, men pengarna dyker aldrig upp efteråt. När man ringer och tjatar så får man höra svar som "Jag sätter in pengarna direkt!" eller "datorn har kraschat, men vi ska fixa det i veckan". Pengarna ser du aldrig röken av.
(För exempel se: http://www.blocket.se/vi/16659254.htm )

3) Den ostrukturerade
Här borde det ofta finnas resurser, men eftersom man lägger energin på annat än att lyssna på komikerns önskemål och kunnande märks det inte. Detta är oftast en rejäl utmaning. Exempelvis kanske publiken sitter överallt utom framför scenen, där det istället står ett buffébord eftersom "det var praktiskt". Pengarna kommer, men ofta sent och efter visst tjat.

4) Den åtråvärde
En arrangör som tar till sig av informationen man ger, lyssnar och skapar precis de förutsättningar man bett om. Allt är helt enkelt som man vill ha det! Jobbet blir en fröjd för alla inblandade och betalningen kommer också i tid.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: